Александър Вучич: Руски зенитни ракети и хеликоптери ще укрепят сръбската армия

Александър Вучич: Руски зенитни ракети и хеликоптери ще укрепят сръбската армия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.04.2021
  • Сподели:

 

В маневрите взеха участие над 1200 войници от сръбската армия, 300 служители на Министерството на вътрешните работи, включително жандармерията

 

 

Сръбският президент Александър Вучич похвали възможностите на зенитно-ракетните системи „Панцир-С1“ и хеликоптерите Ми-35, получени от Русия по време на военно-полицейските учения и обяви продължаването на модернизацията на силите за сигурност, предава РИА Новости.

 

В Сърбия се проведоха съвместни учения на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи на Сърбия „Отговор 2021“. Събитието се проведе на два полигона - "Орешац" в североизточната част на страната, където се практикуваха операции на специалните сили срещу терористи и освобождаване на заложници, и по-мащабни действия на полигон "Пасулянски ливаде" в югоизточната част на Сърбия. Присъстваха президентът, премиерът Ана Бърнабич, сръбски министри и сръбският член на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик.

 

В маневрите взеха участие над 1200 войници от сръбската армия, 300 служители на Министерството на вътрешните работи, включително жандармерията. Използват се хеликоптери Ми-35, Ми-17, Еърбъс Н145, изтребители-бомбардировачи J-22 "Орао", патрулни катери и множество видове ракетни установки, артилерия и бронирани машини сръбско и чуждестранно производство включително руски.

 

"Видяхте как стрелят оръдията „Панцир-С1“ - 5 хиляди изстрела в минута с калибър 30 мм, те могат да разрушат планина, това е огромно укрепване на сръбската армия. Видяхте как и на какво разстояние удрят хеликоптери Ми-35", каза сръбският лидер, излъчен от националната телевизия. "С по-нататъшна модернизация, оборудване на нашата армия и укрепване на полицията, ние можем да действаме активно и да отблъснем всеки агресор, да действаме срещу възможни терористични атаки бързо, организирано и много ефективно", подчерта Вучич.

 

 

 

Станете почитател на Класа