Зеленски: «Искам да сме специални и най-важните за САЩ»

Зеленски: «Искам да сме специални и най-важните за САЩ»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.04.2021
  • Сподели:

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че смяната на властта няма да промени добрите отношения между неговата държава и САЩ. Това заяви той в интервю за френския вестник Le Figaro, текстът на който е публикуван на уебсайта на украинския лидер.

 

Зеленски: "Искам да сме специални и най-важните за САЩ"

 

„Има връзка между САЩ и Украйна. Президентите могат да подобрят тези отношения, но е трудно да се промени общото настроение“, каза политикът.

 

Според Зеленски САЩ се отнасят добре и подкрепят Украйна.

Той също така отбеляза, че се отнася с разбиране спрямо факта, че дълго време не е могъл да разговаря с новоизбрания американски лидер.

 

„Разбирам, че Съединените щати са голяма държава и имат връзки, подкрепа или трудности с много страни. Не казвам, че сме специални и най-важните за Съединените щати, но много бих искал да бъде така“, каза Зеленски, отбелязвайки, че поради това, което се случва сега в Украйна, тази държава е много важна за Европа.

 

Политикът добави още, че Байдън разбира по-добре спецификата на отношенията с Украйна, тъй като е бил на нейна територия.

 

В същото интервю Зеленски допълни, че продължаването на строителството на руския газопровод „Северен поток 2“ може да се разглежда като енергийна война.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа