Coinbase излиза на борсата - какво да очакваме от биткойна?

Coinbase излиза на борсата - какво да очакваме от биткойна?
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    15.04.2021
  • Сподели:

Първичното публично предлагане за продажба (IPO) на Coinbase – платформа за покупко-продажба на криптовалути - бе насрочено за 14 април на фондовия пазар Nasdaq и вече генерира възходящи настроения сред инвеститорите в очакване на глобалното приемане на биткойн.


Някои крипто инвеститори вярват, че IPO на най-голямата криптовалутна борса в САЩ е знак, че основната криптовалута отваря пропаст в традиционния финансов сектор и може да привлече нова вълна от инвестиции, която осигурява по-голяма надеждност на пазарите на криптовалути.


Coinbase отчете 1,8 млрд. долара приходи през първото тримесечие на тази година, в сравнение с 1,3 млрд. долара през цялата 2020 г., а през март беше оценен на 68 млрд. долара.


Този месец се разбра, че той е създал група за влияние с Fidelity and Square, други играчи в сектора, както и с компанията за рисков капитал Paradigm, за да направи регулацията по-благоприятна за блокчейна и криптовалутната индустрия.


На 13 април, ден преди IPO на Coinbase във втората по големина борса в САЩ, стойността на биткойн отбеляза нов връх от 63 742 долара след нарастване с над 5% през последния ден, 110% до момента през 2021 г. и повече от 800% за 12 месеца, според данни от CoinMarketCap.


Бен Кейзлин, главен стратегически директор на борсата за крипто деривати AAX, заяви пред Business Insider, че растежът се дължи на "шока, причинен от очакванията за IPO на Coinbase".


Мат Блом, директор продажби на компанията за цифрови финансови продукти Diginex, вярва, че "следващата бича цел е $ 70 000 за един биткойн" и отбеляза, че всеки месец тази година тази криптовалута е регистрирала нов връх.


Друг показател за оптимизма, който инвеститорите биха имали, би бил обемът на нетните трансфери за биткойни на борсите, което предполага, че инвеститорите се стремят да спасят своето „цифрово злато", докато чакат бичи пазар, съобщава CryptoDaily.


През последните месеци компании като BNY Mellon, Mastercard, Visa, PayPal и Tesla заложиха на биткойн и други криптовалути и ускориха растежа им на пазара, а включването на Coinbase може да бъде следващият крайъгълен камък.

Станете почитател на Класа