Русия представи проект на катер за бреговата охрана, който се "гмурка"

Русия представи проект на катер за бреговата охрана, който се "гмурка"
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    14.04.2021
  • Сподели:

Руската компания "Рубин", специализирана в проектирането на подводни лодки, представи Проект за кораб на бреговата охрана, който съчетава работата на подводница с тази на патрулна лодка, съобщава ТАСС, позовавайки се на изявление на компанията.


Според доклада, проектът Страж е първият кораб на компанията, създаден за чуждестранни клиенти под името BOSS (Border and Offshore Submersible Sentry).


"Цената на тези патрулни лодки е сравнително ниска за световния пазар, което ги прави приемливи за страни с намален бюджет", заяви пресслужбата на Рубин.


Компанията също така поясни, че "цената на операциите е изгодна заради предотвратяването на бракониерство и други икономически престъпления. Лодки от този тип са многофункционални и могат да се използват за наблюдение, спасяване или разследване".


Поради способността да се "гмурка", корабът може да наблюдава тайно нарушителите и да избягва последиците от неблагоприятното време. Освен това подводни патрулни лодки могат да се използват за обучение на екипажи на конвенционалните подводници.

Станете почитател на Класа