„Симпсънс“ предсказаха ли, че Камала Харис ще стане вицепрезидент?

„Симпсънс“ предсказаха ли, че Камала Харис ще стане вицепрезидент?
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    23.01.2021
  • Сподели:

Сериалът „Симпсънс" има репутация за предсказване на бъдещи събития, от президентството на Доналд Тръмп до пандемията от коронавирус, през атаките на 11 септември, формата и цветовете на сирийското опозиционно знаме или края на „Играта на тронове". Сега към тях се присъединява и прогнозата за друго важно политическо събитие: Камала Харис е вицепрезидент на САЩ.


Феновете на поредицата, създадена от Мат Грьонинг, твърдят, че са открили пророчеството в епизода „Барт към бъдещето" от 2000 г., в който Лиза Симпсън става първата жена президент на САЩ. Пророческият герой в епизода не изглежда толкова точен, тъй като дори не става дума за същият пост. Но вече добиват публичност теории на конспирацията, според които това може да стане реалност.


Феновете обаче отбелязват, че Лиза носи същия лилав ансамбъл, който Харис носеше по време на инаугурацията в сряда, включително перлената огърлица и обеци.


„Камала Харис наистина е Лиза Симпсън, има почти същата екипировка и аз съм напълно убеден" отбелязват някои потребители на Twitter.


Всъщност същият епизод включва „пророчество" за мандата на Доналд Тръмп, когато Лиза коментира: „Наследихме голяма бюджетна криза от президента Тръмп".

Станете почитател на Класа