Единствената зона със свободно слово за тръмпистите е Русия Тим Кърби

Единствената зона със свободно слово за тръмпистите е Русия Тим Кърби
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    22.01.2021
  • Сподели:

Статията е от 18.01.2021, поради което все още Доналд Тръмп бива наричан "настоящ президент".

Това е моментът, който Русия чака, но не е известно дали тези в залите на Кремъл изобщо знаят, че такова нещо се случва.


Единствената страна, която наистина ще се възползва от войната на големите технологични гиганти срещу свободата на словото, ще бъдат руснаците. Всъщност дълбокото лицемерие на западния елит е това, което е дало на Русия толкова много възможности да стане се възроди, след като е била разбита в Студената война.

 

Десетилетия на съмнителни войни за "удобство", заедно с безкрайни заплахи за унищожение срещу всеки, който се осмели да постави под съмнение Вашингтон, създадоха разнообразна група пренебрегнати държави, готови да се ръкуват с Москва. Сключването на международни споразумения е много по-лесно, когато не са свързани идеологически зависимости и не се изисква подчинение.

 

Благодарение на наложените допълнителни антируски санкции, заради това, че про-американският Майдан не отне 100% от територията на Украйна, вносният наркоман от 90-те години на миналия век на име Русия, сега живее трезво, свободен от западния начин на живот, всъщност произвеждащ нещата, от които се нуждае, за да оцелее при капитализма.

И сега, пълната забрана на тръмпистките / консервативни фигури в социалните мрежи, включително и на самия президент на САЩ Доналд Тръмп, отваря вратата за руските социални платформи да избухнат в англоезичното онлайн пространство.

 

Без дребнавост от самия американски елит, Русия никога не би могла да създаде тази # миграция на неруско говорящи потребители в сферата им на електронно влияние.

Но големият въпрос е дали руснаците всъщност ще разберат това и ще се възползват от тази наистина уникална възможност?

 

 

 

Социалните мрежи на САЩ, които блокираха профила на Доналд Тръмп. Снимка, която показва състоянието на Първата поправка за свободата на словото на американската конституция.

 

Изглежда невъзможно да се повярва, но настоящият "лидер на свободния свят" Доналд Тръмп е напълно забранен и прогонен от големите гиганти на социалните медии за ролята му в скорошната атака на Капитолийския хълм от страна на симпатизантите му от движението МАГА ("Да направим Америка велика отново").

Важно е да се отбележи, че Тръмп никога не е признавал, че е организирал агресивния протест, нито е бил осъждан за подбуждане на бунт в съда.

 

Twitter, Facebook и други вярват, че той е направил това, което е достатъчно добро доказателство за тях.

За самовлюбените и морализаторски настроени обвинители, това е толкова добре, колкото и реалната вина. Освен това тази забрана се разпростира върху "съюзниците на Тръмп", които могат да бъдат всеки от около 80-те милиона, които са гласували за него, както и чужди хора, които харесват меметата (карикатурите, бел.р) му.

 

Бележитият оратор на консерваторите Рон Пол беше временно и необяснимо блокиран за "нарушаване на стандартите на общността", което се превърна в кодиран език за "не ни харесва това, което имате да кажете на нашата платформа".

Накратко, всеки по каквато и да е причина, истинска или фалшива, може да бъде напълно и тотално забранен от най-големите публични пространства в интернет и основните жертви на тези прочиствания ще бъдат тези с морал, който е в конфликт с големите технологични гиганти и политическият елит.

 

Така например Twitter блокира Доналд Тръмп, но в същото време написа:

"Преди изборите в Уганда чуваме репортажи, че доставчиците на интернет в страната имат заповед да блокират социалните медии и апликациите за съобщения.

Силно осъждаме затварянията на интернет. Те са много вредни и нарушават основните човешки права и принципи на #ОтворенИнтернет."

 

Откровеното лицемерие и двойни стандарти са новото нормално.

Очевидното бързо решение на Тръмп, който смята, че се бори, за да спаси демокрацията от фалшива изборна "загуба" през 2020 г., би било да премине към алтернативни платформи за социални медии на "свободния пазар".

Никой не спира известни богати личности като него да създават конкуренти на големите кучета, нали?

За негово съжаление, нарастващата алтернатива на Facebook, Parler е премахната от магазина за апликации на Google, защото някои хора са я използвали, за да подбуждат към насилие или нещо подобно.

 

Изображение: Грубото лицемерие е новото нормално.

 

Очевидната ирония на това е, че на всяка платформа има хора, които казват ужасни неща и призовават за смъртта на своите врагове. Но ако платформата е достатъчно голяма и те се съгласят с дадената фетва, тогава всичко е наред.

Тази пълна липса на възможност за разнообразен свободен пазар на Америка даде на руснаците шанс за цял живот да привлекат всеки англоговорящ консерватор в своето пространство в социалните медии и платформи.

 

Всъщност само за 72 часа от започването на тази лудост, руската социална медия / платформата за съобщения Telegram спечели 25 милиона нови потребители.

Това е малко вероятно да бъде отклонение или случайност. Освен това, този нов прилив на членове увеличава общата потребителска база до стабилните 500 милиона.

 

Важно е да се отбележи, че на планетата има само около 250 милиона плюс рускоговорящи и не всички обичат да следват интелектуални емисии и мемета в Telegram.

Това означава, че по-голямата част от аудиторията на Telegram вече не е свързана с Русия по никакъв начин. Платформата достигна критичната маса, необходима, за да се превърне в опора на ежедневието по целия свят.

 

 

 

Към "бързина", "мощ" и "конфиденциалност", Telegram трябва да добави и четвърта рекламна точка - "свобода от уоук политическа репресия" (от woke - "будно", използва се за описание на агресивни ляволиберални, ЛГБТ и тнт., идеи).

Продуктът Telegram съчетава способността да прави емисии със съдържание като група във Facebook, да прави големи изявления като Twitter и да изпраща съобщения лесно като в Whatsapp.

 

Това е програма, която стои сама по себе сии има собствените си достойнства, но именно обещанието за пълна неприкосновеност на личния живот и предлагането на свобода на словото на дисиденти от 21-ви век, които са от грешната страна на музея на Берлинската стена е това, което я накара да избухне.

 

Абсурдните лицемерни политики и ловът на вещици от страна на западните елити са тези, които раздават на Русия сърцата и умовете на Европейския съюз и САЩ.

Ако искате поверителност и правото да споделяте мненията на американския президент онлайн, от днес можете да го направите само през Русия.

 

Това е подобно на нарастването на RT. Повечето хора искат да чуят собствените си новини от собствената си култура, но когато основните медии проповядват пълна лудост, която дори децата намират за ненормална, не е изненадващо, че руските медии станаха такъв хит на Запад.

 

Хората искат висококачествени, професионални, разумни новинарски медии и можете 100 пъти по-добре да видите това в емисиите на RT, отколкото в тези на CNN, BBC или другите големи момчета.

Тези медийни гиганти имаха топката в ръцете си и по някакъв начин успяха да я пуснат точно в собствената си крайна зона, за да могат руснаците просто да попаднат на нея.

 

"Без обяснение освен, че "многократно вървите срещу стандартите на общността ни", @Facebook ме блокира от това да управлявам собствената си страница", разказа Рон Пол.

 

"Никога не сме получавали бележка, че сме нарушавали стандартите на общността в миналото и обидният пост не може да бъде намерен", добави бившият сенатор.

Затварянето на Рон Пол - случайност или предупреждение?

 

По време на Студената война, благодарение на мрачното състояние на съветските медии, младежта на СССР слушаше Радио Свобода и правеше всичко възможно, за да премине в сферата на влияние на западните медии. Просто това беше по-добрата алтернатива и им даде място за дишане да мислят за живота отвъд рамката на картината на Ленин на заден план.

 

Сега изглежда, че Пат Бюканън, Рон Пол и Доналд Тръмп ще бъдат принудени да се насочат към разширяваща се руска страна на геополитическото пространство в социалните медии. Това ще действа като същия тип медийни "аванпостове", които Америка имаше в Съветския съюз по времето на Рейгън.

Telegram е масивна платформа за съобщения, която може да замени WhatsApp и Twitter за много потребители.

 

Руският еквивалент на Facebook, VK.com не е склонен да приеме съдбата си. Свързах се лично с тяхното ръководство, като им обърнах внимание, че масивна западна консерваторна аудитория е репресирана и ще премине към нова платформа за свобода на словото, особено като се знае, че такава платформа съществува. И особено, когато тази платформа може и прави всичко, на което и Facebook е способен.

 

Думите ми бяха посрещнати с обичайния безнадежден песимизъм, който дефинира руската нация. В Америка казваме "ако го построите, те ще дойдат", в Русия логиката е "ако не е направено, не може и да бъде създадено и не трябва да мислим за това".

 

Може би на фона на тези нови развития те ще преразгледат предложението ми. Бих могъл да използвам процент от една масивна рекламна кампания за привличане на пълчищата консервативни предавания и блогове, които са били деплатформирани. VK, сега е вашето време, западните елити ви дават милиони англоговорящи абонати, просто се докоснете до топката, по дяволите!

По отношение на YouTube Русия има еквивалент, наречен RuTube (и някои услуги, подобни на Netflix), но последният дори не е толкова популярен в самата страна.

Това наистина би било подходящо време за господата в Кремъл да инвестират във видео платформа за свободна реч, за да спечелят сърца и умове в страните, които най-често заплашват да ги убият.

 

Като човек, който е бил деплатформиран, бих се радвал на възможността да спечеля малко честни приходи от реклами, без да се страхувам да използвам думи като „"депресия", "Бразилия" и "Айдахо" в YouTube.

Това е моментът, който Русия чака, но не е известно дали тези в залите на Кремъл изобщо знаят, че това се случва. Силите, които задават дневния ред, не са попълнени с хора от медиите, така да го кажем.

Да се надяваме, че някои от тях ще прочетат това и ще разберат каква великолепна възможност са им дали големите гиганти от Силиконовата долина и демократите.

И тъй като всичко, което пиша, така или иначе е забранено, бих се радвал да предприема всякакви опити за пренасочването на западните дисиденти. Не е като да е разрешено тези думи да бъдат публикувани във Facebook така или иначе.

 

 

Превод: СМ

Станете почитател на Класа