Според ФБР крайнодесни искат да проникнат на клетвата на Байдън, маскирани като военни

Според ФБР крайнодесни искат да проникнат на клетвата на Байдън, маскирани като военни
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    19.01.2021
  • Сподели:
Американското Федерално бюро за разследване (ФБР) предупреди органите на реда, че представители на ултрадесни движения възнамеряват да проникнат на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джоузеф Байдън, маскирани като войници от Националната гвардия. За целта проучвали карта на потенциалните уязвими места във Вашингтон, съобщи в понеделник "Вашингтон Пост", цитиран от ТАСС.
 

 


В документ на тайните служби, който обобщава идентифицираните заплахи, се отбелязва, че както отделни лица, така и членове на екстремистки групи, включително онези, които щурмуваха Конгреса на 6 януари, планират да пристигнат във Вашингтон за церемонията на 20 януари. ФБР отбелязва, че в интернет са били качени карти на уязвимите места в столичния окръг Колумбия.


В същото време не са установени конкретни доказателства за заговор за намеса в церемонията по встъпването в длъжност на Байдън, подобни на събитията от 6 януари, посочва вестникът.


Американските власти предприеха засилени мерки за сигурност във Вашингтон преди встъпването в длъжност на Байдън. Голяма част от центъра на града, в непосредствена близост до Белия дом и Конгреса, е затворена за движение. Капитолият е отцепен от няколко дни.


Вече са разположени хиляди войници от Националната гвардия и броят им ще достигне 25 хиляди в сряда в столицата, за да защитят голямата "червена зона" от Капитолийския хълм, където Джо Байдън и Камала Харис ще положат клетва, до Белия дом.

Станете почитател на Класа