Турция заселва Карабах

Както съобщава арабският новинарски канал Sky News Arabia, Турция предприема още една стъпка, за да затвърди влиянието си в Кавказ.

Според данни на телевизионния канал Sky News Arabia Турция е започнала да прехвърля стотици семейства от териториите на Сирия, завзети от Анкара в северозападната част на тази страна, в онези райони на Арцах, които се прехвърлят под контрола на Азербайджан след 10 ноември.
Етнически тези семейства са предимно тюркомани (тюркският народ, живеещ на територията на съвременна Сирия, общият брой се оценява на 100 хиляди души).
Според плана на Турция те са предопределени да променят демографския облик на региона.

 

Турция заселва Карабах със сирийски семейства  тюркомани


По думите му не е трудно да се разбере към какво е насочен новият демографски план: Армения и останалата част от Арцах от изток и северозапад са заобиколени от нови турци, които всъщност са готов военен контингент. Това едва ли няма да разтревожи Русия, Иран и Грузия.

Съобщава се, че семействата на сирийски бойци са били доставени в азербайджанските райони Нагорни Карабах, които по-рано са били прехвърлени в зоната на боевете.

По този начин Турция смята да се събере роднините на оцелелите наемници-терористи, които не са могли да заминат за родината си, и да ги представи като бежанци, переселенци за да останат в Нагорни Карабах.

Има информация, че по-рано в Азербайджан са прехвърлени до четири хиляди наемници- терористи, като повечето от тях са загинали в боевете, някои успяват да се върнат в Сирия, докато други не могат да напуснат Карабах, тъй като нямат пари.

Продължаваме да следим темата и да ви информираме, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа