Страните от БРИКС + ще имат свои собствена финансова система за да избегнат долара

„Настоящата глобална финансова система може да се сблъска с разпадане, тъй като фиатните пари са дискредитирани от политиките за количествено облекчаване на централните банки", каза бившият британски депутат Джордж Галоуей в интервю за Макс Кайзер.


Водещият анализатор разговаря с британския политик, който трябва да се кандидатира за депутат на Ръдърглен и Хамилтън Уест на евентуални допълнителни избори, за да обсъди политическите му цели и бързото развитие на криптовалутите. Галоуей вярва, че рано или късно не само онези страни, „преследвани от САЩ", като Венецуела и Иран, но и други световни сили ще се заинтересуват повече от биткойните.


„Биткойнът едва ли би могъл да бъде по-здрав. Това е най-здравата политика за дигитални пари", каза Галоуей, подчертавайки, че това е особено вярно в епоха, когато централните банки печатат пари като „пияни моряци". Този тип политики, при които правителствата дори не могат да преброят колко пари са отпечатали, никога не водят до нищо добро" , каза той.


„Ще има корекция. Дали нов Бретън Уудс или някакво разпадане на световната финансова система... Китай, Русия, Иран и може би Индия, Бразилия може би - страните от БРИКС плюс, ще имат свои собствени финансови системи, които избягват долара, избягват лирата и избягват пияните моряци в печатниците ", каза Галоуей в разговора с Макс Кайзер.

Станете почитател на Класа