Джорджия ще проведе второ преброяване, поискано от кампанията на Тръмп

Джорджия ще извърши още едно преброяване, след като кампанията на Тръмп поиска второ преразглеждане на президентските бюлетини. Джо Байдън вече е сертифициран като победител в щата.


В изявление кампанията на Тръмп заяви, че е „фокусирана върху осигуряването на спазването на всеки аспект от закона на щата Джорджия и конституцията на САЩ, така че да се отчита всеки легален глас, и също така призовава за съпоставяне на подписи за бюлетини по пощата и други жизненоважни предпазни мерки. "


След като получи искането, щатският секретар на Джорджия Брад Рафенспергер информира директорите на окръжните избори да се подготвят за преброяването и да уведомят политическите партии, за да могат да назначат наблюдатели на съответните места за гласуване.


Преброяването ще се извърши с помощта на скенери, които четат и превеждат гласовете в таблица. Процесът на преброяване на бюлетините обаче няма да включва търсене на съвпадение на подписите.


На сегашния президент на републиканците беше позволено да поиска преброяване след удостоверяване на резултатите, тъй като маржът на победата все още е по-малък от 0,5 процента. В петък претендентът на Демократическата партия беше обявен за победител в щата. Той получи с 12 670 гласа повече от Тръмп в традиционно червения щат, което му даде 0,2% преднина.


Джорджия вече направи пълно преброяване на ръка, което произтича от частичен одит на президентските бюлетини. Държавното законодателство изисква състезанието да бъде одитирана на ръка, за да се проверят повторно машинните таблици. Рафенспергер избра да направи преглед на президентските резултати, но одитът се превърна в пълно преброяване поради близкия марж на изборната надпревара.


Кампанията на Тръмп отхвърли първото преброяване, тъй като то не провери подписите на бюлетините за изпращане по пощата, повдигайки въпроси защо е извършила втори преглед, който също няма да разглежда гласуването при отсъствие.

Станете почитател на Класа