Германците се умориха от Навални: Жителите на ФРГ пишат оплаквания от блогъра

В Германия останаха много обидени от последното изказване на Алексей Навални: германците пишат жалби срещу звездния блогър, който обиди бившия канцлер на Федералната република Герхард Шрьодер. Жителите на Германия са убедени, че Навални е злоупотребил с гостоприемството им и по принцип всички вече са уморени от ксенофоба.

Ще припомним, че по-рано скандалджията нарече Шрьодер „момче на Путин“. След подобни думи сериозните критики веднага се стовариха върху блогъра, при това от самите жители на Германия. Съмнителният инцидент с Навални не само скара двете държави, но сега гостът се държи като свиня.

„Като гост на страната ни той няма право да се намесва във вътрешната ни политика. Лично за мен неговите открито националистически и ксенофобски изказвания повдигат големи въпроси“, пише потребителят на мрежата Волфганг Хайнц.

Освен това неоснователните обвинения срещу руските власти не вдъхват доверие, смятат жителите на Федерална република Германия. В крайна сметка руският президент има много по-важни неща за вършене. Според немците Германия трябва да се срещне с руската страна и да направи всичко възможно, за да намери истинските престъпници.

Но на нашия скандалджия явно му е време да се върне у дома. За толкова кратък период от време той успя да разгневи цялата държава и в края на краищата Русия го търпи много по-дълго. Нека Навални да запомни това и да помисли добре къде е по-безопасно (това едва ли е Европа).

 

 

Превод: В. Сергеев

Станете почитател на Класа