NYT: „Познайте кой гласува за Тръмп или Байдън по съдържанието на хладилника“

Ню Йорк Таймс (NYT) бе обвинен в разпалване на пламъците на класизма и разделението, след в като причудлива „викторина" поиска читателите му да съчетаят снимки от интериора на хладилник с поддръжниците на Доналд Тръмп или Джо Байдън.


Стотиците интериори на хладилници, показани в онлайн статията-викторина, варираха от диво стереотипни до напълно загадъчни. Най-правилно познати бяха хладилникът на привърженик на Тръмп, напълнен с бира и Kool-Aid и с гигантска кофа пържено пиле, кана със сладък чай и кутия с маргарин голям размер. Хладилниците на привържениците на Байдън, от друга страна, съдържаха филтри за вода Брита, гевреци и скъпо органично мляко (от крави и соя).


Но читателите бяха объркани от хладилник на Байдън, пълен до пръсване с майонеза и мляко, хладилник на Тръмп, доминиран от кисело мляко Чобани, сирене рикота и плодови сокове, както и хладилник на Байдън, предимно празен, с изключение на шепа консерви и голям червен дозатор за кетчуп .


Въпреки съдържанието на хладилника, което се противопоставя на стереотипите, Times откроява инкриминиращи „подробности" от хладилниците на Тръмп (силно обработени заместители на майонезата и сиренето - заедно с кутии с картофена салата) и хладилниците Байдън (скъпи кисели млека, кисели краставички). Дори докато признаваше, че собствените му читатели често са били объркани от хранителните запаси, вестникът посочва резултати от скорошно проучване, показващо, че привържениците на Байдън харесват горчица Grey Poupon и портокалов сок Minute-Maid, докато феновете на Тръмп са по-склонни да пируват с дресинга на салатите Кен и сос пиканте Pace.


Мнозина обърнаха очи към липсата на същност на загадката, задавайки си въпроса защо Times ще губи място за такава несериозна тема по-малко от седмица преди изборите, които самият вестник определи като най-важните в живота на избирателите.


По-категоричната критика се съсредоточи върху това защо Times изпитва нужда да разделя американците по съдържанието на техните хладилници, тъй като мнозина тълкуват теста като хвърляне на сянка върху бедните. "Излича, че средният хладилник е благосъстояние?" предположи един потребител.


Няколко защитника на Times предположиха, че идеята на викторината всъщност е да принуди крайните левичари да се примирят с общото между тях и обикновения поддръжник на Тръмп - т.е. съдържанието на хладилниците им. Въпреки това, статията, придружаваща викторината, изглежда отвратително щом позволява да се правят такива заключения. Макар да призна, че около 12 процента от анкетираните „не са имали достъп до цялата храна, от която са се нуждаели през последните две седмици и празните или почти празни хладилници са разделени приблизително равномерно между поддръжниците на Тръмп и Байдън", тези признания са само леко подхлъзнати в самия край на статията.

Станете почитател на Класа