Джо Байдън нарече мъжа на Харис „съпругата на Камала“, гафовете му се трупат

Номинираният за президент на Демократическата партия Джо Байдън случайно внуши, че неговият партньор в изборите Камала Харис е женена за друга жена. Байдън е претърпял поредица от подхлъзвания на езика, навлизайки в последния етап от президентската надпревара.


Демократът каза пред филиал на NBC в Далас: „Жена ми Джил, както знаете, и Дъг Емхоф, ъ-ъ, съпругата на Камала бяха там. Камала ще се върне по-късно тази седмица ", каза той по време на разговора във Форт Уърт.


Гафът идва само няколко дни след като Байдън спомена Доналд Тръмп като „Джордж", очевидно обърквайки републиканския президент с бившия президент Буш, който напусна поста през 2009 г. Тръмп веднага написа в туит, че Байдън „не може да си спомни името му".


Изглежда също, че Байдън не винаги е сигурен и за каква длъжност точно се кандидатира. Преди две седмици кандидатът за президент каза на поддръжниците си, че се състезава в сенатска надпревара.


Кампанията на Тръмп се възползва от навика на Байдън за словесни гафове, създавайки компилационни видеоклипове за всеки гаф, подчертавани с барабанен туш, които често стават вирусни в социалните медии.


По-малко от седмица преди изборите бившият вицепрезидент се сниши и избягва провеждането на големи митинги. Критиците твърдят, че проблемите от старостта и здравето му възпрепятстват когнитивните способности на Байдън, а Тръмп обвини политическия си съперник, че се "крие в мазето, за да избегне обществения контрол".


Поддръжниците на Байдън оправдаха странностите на речта му със заекване през целия живот и настояват, че неговото отсъствие от общественото внимание е просто предпазна мярка по време на пандемията на коронавирус.

Станете почитател на Класа