Рапърът 50 Cent след плана на Байдън за повишаване на данъците: "Гласувайте за Тръмп"

Рапърът 50 Cent се превърна в невероятен поддръжник на кампанията за преизбиране на Доналд Тръмп. Хип-хоп изпълнителят реагира с ужас на данъчния план на Джо Байдън, който повишава ставките на хората с високи доходи и в резултат призова феновете му да гласуват за Тръмп!


Звездата от „Стани богат или умри" хвърли тежестта си зад президента в публикация в Instagram в понеделник, споделяйки скрийншот от излъчване на новините, показващи комбинираните данъчни ставки на държавата и местните данъци според предложението на Байдън, заедно с възмутен текст:


„Какво по дяволите е това! Гласувайте за Тръмп! Шиб.. Ню Йорк! Не ми пука, че Тръмп не харесва чернокожите. 62%, да не сте си изгубили ума? " написа той.


Планът на номинирания от Демократическата партия Байдън е да повиши данъците на тези, които печелят над 400 000 щатски долара годишно, като поставя най-високите законови ставки над 60 процента в някои щати, включително в Ню Джърси, Ню Йорк и Калифорния, според анализ на данъчната фондация. Дори като се вземат предвид удръжките, вратичките, компенсациите и кредитите, най-добрият 1% от хората, които притежават 90% от богатството, ще видят скок на ефективните си ставки от 26,8 на 39,8%.
Въпреки че рапърът беше изправен пред фалит през 2015 г. - за което той продължава да се шегува, че иска „благодатен заем" – но оттогава той отскочи и според съобщенията отново е на печалба. Преди финансовите му проблеми той беше сред най-печелившите рапъри в света, с изчислена от Forbes нетна стойност, многократно на над 100 милиона долара.


Роден като Къртис Джаксън, артистът в миналото до голяма степен изразяваше неодобрение за Тръмп, като го нарече "президент на риалити шоуто" и "кошмар", и дори твърди, че е отказал 500 000 долара, за да присъства на инаугурацията му.


Много интернавти се обединиха в защита на рапъра с аргумента, че данъчното предложение на Байдън ще накаже успеха му и ще предаде на правителството „половината от печалбата му". Ето някои туитове:


„Според данъчния план на Байдън 50 Cent ще трябва законно да промени името си на 19 Cent, защото това е всичко, което Байдън би му оставил."


„50 Cent подкрепи Тръмп, защото не иска Байдън да взме половината от печалбата му като данъци. Левицата разбира се третира това като някаква несериозна причина да гласуваш по определен начин, но това са нещата, за които действителните възрастни се интересуват."

Станете почитател на Класа