Вопли от една объркана шведска журналистка

Шведската журналистка признава любовта си към Русия и нейната култура. Любимите й книги са написани от руски писатели, Санкт Петербург й се струва най-красивият град в света, а руснаците, според нея, са смели и мили хора. Тя обаче призовава Швеция да не чака общо решение на ЕС и да въведе редица антируски санкции.

 

Вопли от една объркана шведска журналистка, която обича всички руско, но настоява за санкции

 

Трябва да направя едно признание. Обичам Русия. Санкт Петербург с всички негови невски крайбрежни улици, дворци и юнски бели нощи е един от най-красивите градове в света.

Обичам руската литература, руските икони, руските мъжки хорове, руския език. Разбрах, че пропаднах, когато бях тийнейджър, поглъщайки творбите на Фьодор Достоевски, Лев Толстой, Николай Гогол и други прекрасни писатели. В личните ми десет най-големи книги има поне четири руски романа.

Постоянно препрочитам „Майсторът и Маргарита“ от Булгаков и „Братя Карамазови“ от Достоевски — и постоянно намирам нещо ново в тях.

НО:

Време е Швеция да спре да чака реакцията на мудния ЕС и подобно на балтийските страни, САЩ и Обединеното кралство да приеме строгия закон Магнитски: да замрази средствата в сметките на олигарсите, да им откаже влизане и да постави имената им в черен списък. В същото време трябва да развием контакти с обикновените руснаци, да ги улесним да получават визи и сами да им ходим на гости…

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа