Зоните без ЛГБТ в Полша са абсолютен скандал, заяви Франция

Обявените в Полша зони без хора от групата на ЛГБТ са абсолютен скандал, който трябва да се санкционира, заяви френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон, цитиран от Франс прес.

"Да има все още днес в Европа места, където се дискриминира достъпът до търговски обекти, до някои градски квартали заради сексуалната ориентация е абсурдно. Това става 70 години след лансирането на европейския проект върху основите на помирението, на защита на нашите права и свободи", каза Бон пред комисията по европейските въпроси на френския парламент.

През юли ЕС отказа европейски субсидии на шест полски града, защото те бяха приели резолюции за "зони, свободни от всякаква ЛГБТ идеология".
"Това е скандал, който трябва да осъдим, но и да санкционираме", заяви Бон.

Вчера председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заклейми тези "лишени от човечност зони, за които няма място" в ЕС и обяви намерението си да подсили правата на еднополовите двойки в ЕС.

В кампанията за произвелите се през юли президентски избори в Полша управляващите консерваторите използваха анти-ЛГБТ реторика. Президентът Анджей Дуда, който беше преизбран, определи "ЛГБТ идеологията" като "необолшевизъм".

Станете почитател на Класа