Няма резултати за Навални

Разследването на Организацията за забрана на химическо оръжие относно ситуацията с Алексей Навални все още продължава, резултати на този етап няма. Това заяви представителят на Министерството на външните работи на Германия Мария Адебар, пише РИА «Новости».

 

ОЗХО на този етап няма резултати за Навални

 

„Според нашата информация проучването в ОЗХО продължава. Все още не сме получили резултатите. Това е актуалното състояние на нещата”, каза Адебар.

По-рано придружителите на Алексей Навални заявиха, че бутилка минерална вода, върху която германските експерти твърдят, че са открили следи от отрова от групата Новичок, е иззета от хотелска стая в Томск.

 

Придружителите на Навални съобщиха, че са взели бутилки от стаята му в Томск

 

В Instagram те публикуваха видео, в което, според тях, час след новината за влошеното състояние на Навални, стаята е била изследвана и са били иззели всички предмети, с които той може да е имал контакт.

Припомняме, че канадският премиер Джъстин Трюдо и германският канцлер Ангела Меркел проведоха телефонни разговори, по време на които обсъдиха ситуацията в Беларус и Алексей Навални.

 

Трюдо и Меркел обсъдиха по телефона Беларус и Навални

 

Това съобщава пресслужбата на главата на канадското правителство.

„Те разгледаха темата за отношенията с Русия и отново осъдиха отравянето на … Алексей Навални. Лидерите на двете страни също поговориха за ситуацията в Беларус и отбелязаха важността на мирните демократични промени“, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че Трюдо и Меркел също са говорили за пандемията и канадско-германските отношения.

По-рано руският лидер Владимир Путин по време на телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон отбеляза неуместността на необоснованите обвинения по ситуацията с Навални.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа