Лансират GoodDollar, инициатива за получаването на основен доход чрез цифрова валута

Инвестиционната платформа eToro обяви в понеделник стартирането на GoodDollar, инициатива, която позволява на хората да получават постоянен основен доход чрез цифровата валута G $, която може да бъде заявена и конвертирана в местна валута, съобщава списание Forbes.


Според създателите на GoodDollar целта на проекта е „да осигури основен жизнен стандарт и да намали неравенството в богатството чрез създаване на универсален основен доход". За да се присъедините към проекта, ви трябва само достъп до интернет и мобилен телефон.


След регистрация потребителят може да получи своя крипто актив, G $, да го съхрани в портфейла GoodDollar и да извършва транзакции. Съобщава се, че всеки ден G $ се раздава на група потребители на мрежата, които могат да използват цифровия актив, за да улеснят размяната и търговията на местно и глобално ниво.


G $ е подкрепен от паричен резерв от криптоактиви, докато стойността му се извлича от лихвата, генерирана от поддръжници на проекти, които залагат на криптоактиви в протоколи без разрешение на трета страна, които генерират ефективност суми от G $ и се заделя дневна сума, която се разпределя като основен доход.


Потребители от над 40 държави вече са се присъединили към проекта. В бъдеще създателите на GoodDollar планират да въведат „бонуси за препоръчани потребители" за потребители, които споделят и популяризират мрежата, както и разширени инструменти за улесняване на търговията.

Станете почитател на Класа