Епщайн е принудил непълнолетна да прави секс с принц Андрю, за да получи материал за изнудване

Предполага се, че Джефри Епщайн се опитал да събере инкриминиращ материал срещу английския принц Андрю, принуждавайки непълнолетно момиче да прави секс с херцога на Йорк, за да може по-късно "да докладва подробностите за злоупотребата", според поверителните съдебни документи, които бяха публикувани в четвъртък.


Освен това, принц Андрю се е опитал да окаже натиск върху САЩ по делото Епщайн, за да помогне на магната да постигне „благоприятно споразумение за признаване на вина" по делото за детска проституция през 2008 г.


Тогава милиардерът се призна за виновен по иска за принуда на непълнолетни за проституция и получи присъда от 18 месеца затвор. Епщайн обаче успя да получи и разрешение за работа, благодарение на което можа да излиза от затвора 12 часа на ден, шест дни в седмицата.


Новите разкрития идват, след като американски съд се произнесе миналия четвъртък в полза на освобождаването на материали, свързани с гражданско дело, заведено преди няколко години срещу бившата партньорка на Епщайн, Гризлейн Максуел, които да бъдат използвани в текущия процес срещу нея.


По-специално публикуваните досиета потвърждават, че бившата сексуална робиня на Джефри Епщайн, Вирджиния Джуфре, е била принудена да прави секс с принц Андрю поне три пъти: в апартамента на Гризлейн в Лондон, на частния остров на покойния магнат и в дома му в Ню Йорк.


Точно по време на срещата на острова милиардерът инструктира Джуфре да „предостави на принца всичко, което поиска и да докладва [на Епщайн] за подробностите за сексуалното насилие". Междувременно Максуел „улеснила действията на Епщайн за сексуално насилие".


Според документите Епщайн е трафикирал Джуфре, която тогава е била непълнолетна, към мощни хора, „в замяна на търговски, лични, политически и финансови облаги, както и за получаване на потенциална информация за изнудване".


„Тези мощни хора включваха многобройни изтъкнати американски политици, мощни ръководители на бизнес, чуждестранни президенти, известен премиер и други световни лидери".


Йоркският херцог обаче отхвърля всички обвинения, които са повдигнати срещу него във връзка със случая Епщайн.


В изявление, принцът увери, че в нито един момент не е „виждал или подозирал някакво престъпно поведение на милиардера", въпреки че призна, че е било „грешка да се вижда Епщайн", след изтърпяване на 18-месечна присъда за проституиране на непълнолетни.


Миналият ноември вторият син на кралица Елизабет II изостави задълженията си като представител на британското кралско семейство в резултат на скандала, предизвикан от приятелството му с Джефри Епщайн.

Станете почитател на Класа