Създадоха модулен електромобил, който се трансформира сякаш е от Лего

Немската компания Electric Brands разработва ново електрическо превозно средство, напълно модулно - подобно на Лего - което позволява да бъде адаптирано според нуждите на всеки водач, обясни компанията на своя уебсайт.


"Най-иновативният лек автомобил", eBussy, предлага 10 различни типа купета и може да се трансформира от пикап с отворена задна каросерия в малък микробус или дори къмпинг автобус.


Производителят отбелязва, че всеки потребител може лесно да променя модулите. "Не се нуждаете от никакви специални инструменти. Не е нужно да сте работили в НАСА, просто ви е необходима малко помощ за премахване на един модул или връщане на друг", подчертава той.


Теглото му е едва 450-600 килограма, но все пак може да превозва до тон товар, като автономността на автомобила без зареждане, с напълно заредена батерия и соларни модули, надвишава 600 километра.


Освен това eBussy разполага с цифрови външни огледала, система за комуникация с контролиран от приложения и плъзгащ се волан, който позволява на шофьорите да управляват автомобила както от лявата, така и от дясната предна седалка. Превозното средство предлага два типа шаси: едно за път и едно подходящо за труден терен.


Що се отнася до цената, базовият модел ще струва около 15 800 евро (18 600 долара). Очаква се автомобилът да излезе в продажба в средата на 2021 г., въпреки че вече е възможно да се резервира.

Станете почитател на Класа