Тръмп обвини Китай за увеличаването на безработицата в САЩ

Наскоро той отново се ангажира да "размества стрелките" и да търси последно виновните, когато стана дума, че в САЩ има 17 милиона безработни. На всички трябва да им се изплащат обезщетения, а парите в бюджета се топят. Забавянията в плащанията ще започнат скоро и тогава дори може да се стигне до тяхната отмяна. Лесно е да си представим как ще свърши това за Съединените щати - същата жестока тълпа, която организира погроми заради расизма, отново може да излезе на улицата и да започне да унищожава всичко по пътя си. Социалната несправедливост е дългогодишен и болен „мазол“ в Америка. Така че неплащането на обезщетения и липсата на работа може да се превърне в бунт.

Изглежда Тръмп не само предвижда това развитие на събитията, но и силно се страхува от него. Така той бързо заяви, че Китай е виновен за американската безработица. Казват, че коронавирусът се появил в тази страна и започнал да се разпространява в целия свят. Тъй като той дойде в Щатите от Китай, следователно вината е изцяло върху него. Нека сега отговаря и да се грижи за безработните американци.

Отношенията между САЩ и Китай се нагорещяват. Това може да свърши много тъжно за Съединените щати, защото Китай може да спре да купува американски стоки изобщо - напълно е възможно да се справи без тях, още повече, че светът е пълен с по-адекватни партньори от САЩ. Тогава Америка ще се сблъска с пълен финансов колапс, последван от вакханалия като тази, която целият свят наблюдава наскоро.

 

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа