Мадона лъже, че била глобена милион долара в Русия за изказване за правата на гейовете

Певицата Мадона се похвали с неплатена глоба от един милион долара, която според нея руското правителство й наложило за това, че се изказала на концерт в полза на правата на гейовете. Единственият проблем е, че историята е напълно невярна!


"Аз изнесох тази реч в Санкт Петербург преди осем години", публикува тя в социалните си медии тази седмица. Включени бяха кадри от концерта през 2012 г., където тя казва, че „гей хората, тук и по света заслужават същите права като всички останали".


„Бях глобена с милион долара от правителството за подкрепа на гей общността. Никога не съм платила", гордо написа тя в своя пост.


Докато многобройните медии съобщават твърдението на Мадона, без да проверяват истината, нейната история е само огромна лъжа.


Мадона се представи в Санкт Петербург през 2012 г., но не бе глобена от правителството. В действителност две групи - Народна катедрала и Профсъюз на руските граждани, се опитаха да съдят певицата за насърчаване на хомосексуалността и педофилията сред младежите. Те се опитаха да се позовават на противоречивия закон за гей пропагандата, който беше приет година след концерта на Мадона.


Делата обаче бяха отхвърлени. Съдебната система потвърди това ясно пред медиите, след като изявлението на Мадона превзе заглавията.


Всъщност съдебното заседание, документирано от руските медии, бе пълен провал за ищците, които бяха многократно осмивани от съдията и в крайна сметка бяха осъдени да покрият съдебните разноски на ответниците. Искането им организаторите на концерта (!) да платят обезщетение за това, че не са имали контрол върху певицата или изрично да докажат, че непълнолетните не са могли да присъстват на събитието, са счетени за неоснователни.


Цифрата от един милион долара, която Мадона цитира, също няма реална основа, тъй като търсеното в иска обезщетение (което организаторите да платят) е било 333 милиона рубли - възлизащи на около 9,9 милиона долара през 2012 г.


Докато обикновена проверка на фактите в Google може да припомни истината, думите на Мадона бяха препечатани от масовите медии без никаква проверка.


А ако Мадона отново поиска да концертира в Русия – дали тогава няма да й припомнят тази откровена и неприятна за домакините лъжа?

Станете почитател на Класа