Да се правят страхотни филми в Холивуд е трудно. Анти-белият расизъм ще го направи невъзможно

Холивудската задушаваща нова вълна от политика за идентичност е насочена към белите мъже, но в резултат ще пострадат значително филмите и телевизията.


Холивуд, въпреки репутацията си на либерален бастион, отдавна е дом на порочните реакционни настроения.


Например, антикомунистическата мания от края на 40-те и 50-те години беше особено срамно време в историята на Холивуд. По време на този червен плащ холивудските студиа създадоха черен списък, в който на всеки човек, смятан за комунист или свързан с комунисти, независимо от способностите му, беше забранено да работи в бранша.


Джоузеф Маккарти и Комитетът за анти-американски дейности използваха заплахата от черния списък в Холивуд, за да принудят много артисти да станат информатори за своите колеги, за да поддържат прехраната си.


Не е изненадващо, че както сега гори Black Lives Matter, Холивуд отново се поддава на отвратителния зов на сирените за дехуманизация и дискриминация. Само че този път обвинението не е в комунизъм, а по-скоро за „сте ли сега или били ли сте някога бял човек?"


Червеното плашило сега вече е Бялото мъжко плашило. В сегашния климат в Холивуд на бясна, политически коректна, социално-справедлива истерия, посланието е ясно: груповата идентичност коства индивидуалния талант, умение и артистичност, винаги и всеки път.


Черната матрица е хвърлена, а крайният резултат от спазването на тази набожна догма за многообразието е, че от белите мъже няма нужда. Всички бели мъже, които повдигат въпроси за този мандат, са расисти и заедно с всеки, който открито се асоциира с тях, ще бъдат забранени.


Скорошен пример за това беше, когато чернокожият режисьор Ри-Карло Хенди отправи призив във Facebook към група от филмови професионалисти във Facebook за „черни редактори". Когато белите редактори се обидиха на тази расова рационализация, те бяха наречени расисти и един дори загуби работата си заради нея.


Черната кинорежисьорка Ава Дюверней отговори с туит „За белите мъже... ако не получите тази работа, която искате, любезно помнете... пристрастията могат да вървят и в двете посоки. Говори 2020 г. "


Това напомня за чернокожия режисьор Джордан Пийл, който каза: „Не виждам себе си да пусна бял пич като водещ герой във филма си." Представете си, ако някой бе казал нещо подобно за чернокожи или евреи вместо за „белите мъже".


Очевидно Дюверней и Пийл чувстват, че най-добрият начин за борба с миналия расизъм е с повече расизъм. Колко етично и морално отвратително от тяхна страна!


Цялата тази революция в политиката за идентичност срещу бяло-мъжкото начало започна след движението #MeToo, където студията, в техния типичен реакционен стил, се втурнаха да разказват истории, центрирани към жените, независимо от качеството им, и да наемат жени да ги пишат, да участват или да ги продуцират, независимо от нивото на способността или на таланта им.
Този подход доведе до убийствена поредица кинематичен боклук като „Ангелите на Чарли", „Хищните птици", „Океаните 8", „Какво искат мъжете", „Шумът", „Късна нощ" и „Мери, кралица на Шотландия". "


Сега, с движението Black Lives Matter на дневен ред, Холивуд е още по-свирепо ангажиран да пренебрегва индивидуалните таланти, умения, опит и артистичност (специално на белите мъже) в своите практики за наемане в полза на политиката за идентичност.


Има много хора, които ще приветстват този анти-бял-мъжки расизъм и ще кажат, че белите мъже са дискриминирали от години и заслужават обратната реакция. Това може или не може да е вярно, но независимо от това, тези хора отрязват кинематографичните си носове, за да се нахвърлят на омразното лице на белия мъж.


Мрачните тайни хора, работещи в индустрията знаят, но са твърде уплашени, за да кажат публично, че тази агресивна политика за идентичност не само ще унищожи кариерата и живота на напълно невинни, обикновени хора от работническата класа пред и зад камерата, но и ще бъде катастрофална за изкуството на киното и развлекателния бизнес.


Въпреки това, което непосветените си мислят, правенето на филми и телевизионни предавания е изключително трудно, правенето на добри - е още по-трудно, а правенето на страхотни - е почти невъзможно.


Професионалистите в индустрията разбират, че талантът и уменията трябва да са абсолютният основен приоритет при наемането на работа, или крайният продукт в крайна сметка ще пострада много.


Никой не би посмял да каже това публично, разбира се, поне не докато Будната инквизиция бушува и Културата на отмяната царува. Но точно както огромното мнозинство от талантливи и квалифицирани хора в НБА са чернокожи (макар черните мъже да съставляват едва 6,5 процента от населението на САЩ), студената, неприятна истина е, че не всички, но огромното мнозинство от квалифицирани хора в Холивуд са бели мъже. Това не е расистко. Това е реалността.


Заедно с всички истински киномани, искаме да се наемат най-талантливите хора, независимо от тяхната групова идентичност, за да се осигурят най-добрите филми.

Станете почитател на Класа