Тръмп разкритикува „културата отмяната“ като „ляв фашизъм“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп извърши атака срещу „културата на отмяната" - модна концепция, в противоречие с основния поток - като я категоризира с отличителен белег на тоталитаризма.


Изказвайки се на събитието „Поздрави Америка" за отбелязване на Деня на независимостта в националния мемориал „Маунт Ръшмор" в Южна Дакота, Тръмп не спести атаките към прословутото явление, станало известно като „култура на отмяната". Идеята е довела до „отменяне" на публични личности и на обикновени американци, които обикновено се преследват от обществото заради техните възгледи за поляризиране на социални проблеми, като раса и пол.


Докато културата на отмяната отнема жертви от всички сфери на живота, както и от всички политически среди, прогресивните активисти въоръжават социалните медии, за да обезсърчат онези, които не се съобразяват с основните им императиви или с техните политически коректни възгледи.


„Едно от техните политически оръжия е културата на отмяната. Изгонване на хора от работните им места, засрамване на несъгласните лица и изискване на пълно подчинение от всеки, който не е съгласен ", заяви Тръмп по време на събитието, аргументирайки, че токсичната концепция няма място в американското общество.


„Това е самото определение на тоталитаризма, то е напълно чуждо на нашата култура и на нашите ценности и няма абсолютно никакво място в Съединените американски щати".


В своята одухотворена тирада Тръмп също се прицели в това, което определи като „крайно ляв фашизъм", очевидно позоваване на членовете на Антифа, група от леви радикали, която се стреми да отвлече първоначално мирните протести срещу полицейската бруталност, предизвикано от убийството на афро-американеца Джордж Флойд при полицейския арест в края на май.


"Има нов крайно ляв фашизъм, който изисква абсолютна вярност. Ако не говорите езика му, не изпълнявате ритуалите му, не рецитирате мантрите му и не следвате неговите заповеди, тогава ще бъдете цензурирани, прогонени, записани в черния списък, преследвани и наказани", продължи той.


Тръмп обеща „да разгърне пълната сила на закона за онези, които се стремят да клеветят нашите герои, да заличат нашите ценности и да индоктринират нашите деца, повтаряйки обещанието си да накаже вандалите с дълги затворнически срокове.

Станете почитател на Класа