Повдигат обвинения срещу известен "инфлуенсър" за участието му в грабежи и бунтове в САЩ

Известният американски „ютубър" Джейк Пол, 23-годишен, беше обвинен този четвъртък от полицията, че е участвал миналия уикенд в грабежи и безредици в град Скотсдейл (Аризона). Той е обвинен за две престъпления: взлом и незаконно събиране, съобщава The Verge.


„След размириците и грабежите, които се случиха в нощта на 30 май 2020 г. в модния мол в Скотсдейл, полицейското управление на Скотсдейл получи стотици известия и видеоклипове, идентифициращи „инфлуенсъра" от социалните медии, Джейк Джоузеф Пол, като участник в безредиците", се казва в съобщение на властите.


Пол е присъствал на протеста, след като той е обявен за „незаконна среща", а в допълнение той „влиза в нелегално и остава в търговския център, когато той е затворен", заявиха от полицията.


От своя страна младежът отрече участието си във всякакви грабежи и туитира: „Подайте обвиненията и нека отново да се съсредоточим върху Джордж Флойд и Black Lives Matter".


Блогърът обясни в профила си в Twitter, че е бил на мястото „да снима, да сподели своя опит и да привлече повече внимание към гнева, който се усеща във всеки квартал". „За да бъда абсолютно ясен, нито аз, нито някой от нашата група не сме участвали в никакви грабежи или вандализъм", написа той.

Станете почитател на Класа