Си Дзинпин заповяда на армията да повиши бойната си готовност и да визуализира най-лошите сценарии

Повишаването на тяхната бойна готовност и визуализирането на най-лошите сценарии бе призивът на китайския президент Си Дзинпин към военните, като се изисква решително да защитят суверенитета на страната, съобщава държавната информационна агенция Синхуа.


Президентът направи тези искания по време на пленарна среща на Парламента с делегации от Народоосвободителната армия и Народната въоръжена полиция, която се провежда в Пекин.


Си заяви, че армията трябва да търси нови форми на обучение и да се справя по-бързо и ефективно с всякакви сложни ситуации, с оглед на интересите на националния суверенитет, сигурност и развитие, макар да не спомена конкретен проблем, който би могъл да представлява заплаха за страната.


Миналата седмица Пекин публикува подробности за националния си бюджет, в който военните разходи са се увеличили с 6,6% в сравнение с 2019 г., за да надхвърлят изцяло 1,2 трилиона юана (178 милиарда долара) насред рецесията, предизвикана от пандемията на коронавирус, съобщи Reuters.


Въпреки това, в сравнение с миналото, цифрата бележи най-бавното увеличение на военните разходи на страната за три десетилетия.


Новините идват, когато азиатският гигант е изправен пред нарастващи съмнения, най-вече от САЩ, относно справянето с пандемията на коронавирус, която тръгна от Ухан, Китай.

Станете почитател на Класа