Новото име на световния хегемон

Американските власти ще изпратят войски в Ню Йорк за борба с разпространението на коронавируса, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на брифинг в Белия дом, съобщава CNBC. Общо 1 000 войници ще бъдат изпратени в града, уточни президентът, тъй като в Ню Йорк се е развила една от най-трудните ситуации с коронавирусната инфекция.

 

 

Той също анонсира изпращането на апарати за изкуствена вентилация  на белите дробове в града и щата Ню Йорк. Понастоящем в складовете има 10 хиляди такива устройства, каза Тръмп.

Президентът обяви също, че «хиляди и хиляди» военни ще бъдат изпратени в помощ на щатите в САЩ. Според Тръмп броят на командированите военнослужещи ще включва военни лекари и медицински сестри.

 

 

 

 

Според американския лидер следващата седмица вероятно ще бъде «най-тежката», тъй като страната ще бъде изправена пред «много смъртни случаи», съобщава Bloomberg.

 

 

По-рано, на 4 април, стана известно, че Министерството на отбраната на САЩ прехвърля военни погребални екипи в Ню Йорк, за да помогне в погребението и кремацията на телата на жертвите на коронавируса.

Екипът, който временно беше прехвърлен от Вирджиния, включва 42 души. Военни експерти заминаха и за други щати.

Хиляда лекари на минимум 9 милиона жители? А 42 от погребалния екип ще се справят с 1000 +/- починали на ден?

Невероятно.

Погребални американски щати (ПАЩ).

Общодържавна открита морга.

Нечувани и недостижими «неограничени възможности», да.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа