Приносителите на лоши вести ги убиват!

Командирът на самолетоносача USS Теодор Рузвелт, капитан Брет Крозиер, е отстранен от поста си, посочва ВМС в изявление, за „предизвикване на аларма". Прескачайки стъпала от командната верига, той е изпратил писмо, директно до висши служители на Пентагона с молба за карантиниране на екипажа на самолетоносача.


Писмото на капитана спешно иска незабавна евакуация на кораба, „за да предотврати трагичните резултати", след като над 100 моряци се заразиха и самолетоносачът беше принуден да акостира в Гуам.


„Не сме във война. Моряците не е необходимо да умират. Ако не действаме сега, ние не ще успеем да се погрижим правилно за най-доверения ни актив" написа той.


Въпреки че искането на Крозиер в крайна сметка беше удовлетворено в четвъртък, военните твърдят, че уволнението му е в "най-добрия интерес на флота и нацията".


На хиляди членове на екипажа на кораба вече е позволено да се изолират в хотели на острова, за да избегнат по-нататъшно заболяване. Но ВМС поставят под въпрос преценката на Крозиер, заявявайки, че е „абсолютно коректен да повдигне опасения, но проблемен е начинът, по който той го е направил".


"Не се съмнявам, че в съзнанието си капитан Крозиер е направил това, което смята, че е най-доброто за здравето и безопасността на екипажа му ", заяви действащият шеф на ВМС Томас Модли и добави, че "за съжаление в действителност той направи точно обратното, потенциално облекчавайки противниците да получат предимство от уязвимото състояние на Рузвелт".


ВМС се сблъскаха с жестока критика след отстраняването на Крозиер, като някои настояваха, че е „наказан за смелостта си", докато други предполагат, че „би се сблъскал с по-малко отмъщение, ако бе нарушил законите на войната вместо да се опитва да спаси моряците си".


Други отбелязаха, че капитанът е знаел какво ще се случи, изпращайки писмото, като съзнателно е приел опасността да бъде пожертван.


След изпращането на писмото на капитана, което се появи на видно място в шума от съобщения за пресата, Пентагонът блокира информацията за заразени войници, отказвайки да споделя данни извън „обобщените числа, тъй като може да разкрие слабите места на американските сили".

 

От древни времена знаем, че приносителите на лоши вести биват веднага убивани!

Станете почитател на Класа