Пандемиите продължават години

Рецесия на световната икономика в сегашните условия е неизбежна, но сега перспективата за бързото й възстановяване става все по-малко и по-малко вероятна.Съобщава американската агенция Bloomberg. Както бе отбелязано в редица медии, има всички основания да се смята, че до края на 2020 година пандемията на коронавирусната инфекция COVID-19 няма да приключи.

Така основният сценарий на анализаторите, е поставен под въпрос, според който през втората половина на годината се очаква бързо икономическо възстановяване.

 


 

Американският петролен сектор се „разпадна“ — голяма корпорация фалира поради срив на цените.

Експертите преразглеждат позицията си въз основа на епидемиологичната ситуация в Европа и САЩ.

Съмненията им са свързани с факта, че не е възможно да се предскажат допълнителни тенденции в разпространението на коронавируса.

И въпреки че връщането към обичайния работен цикъл е напълно възможно, редица ограничения не могат да бъдат премахнати в краткосрочен план.
Така ресторантьорският и туристическият бизнес все още ще бъдат „зад борда“. Дори ситуацията в Китай ясно показва, че хората са недоверчиви да посещават различни институции и заведения.

Като се има предвид това, анализаторите не изключват, че много компании в крайна сметка няма да могат да изпълнят финансовите си задължения към кредиторите, което ще провокира верига от фалити.

„Въз основа на миналия опит е ясно, че пандемиите продължават години, а не месеци. Експертите на Imperial College London предполагат, че мерките (срещу коронавируса) могат да продължат година и половина “, заяви икономистът Том Орлик.

Останете вкъщи и не боледувайте, следете информацията в медиите и спазвайте препоръките на властите и лекарите.

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа