Китай възобнови вътрешните полети в Хубей и облекчи карантината

Пекин разреши пътуването с граждански самолети в района на Хубей, където първоначално е започнало огнището на Ковид-19, след като беше премахнато строгото блокиране във всички големи градове, с изключение на Ухан.


Първият вътрешен пътнически полет излетя в полунощ в неделя, като всички градове в централната китайска провинция Хубей, с изключение на Ухан, възобновиха редовните цивилни въздушни пътувания, съобщават местните медии. Длъжностни лица по-рано заявиха, че летищата в големите градове Шиангян, Енши и Шеннонджия - всички те поставени под карантина през януари - са сред тези, които ще бъдат отворени отново за вътрешни полети тази седмица.


Летището на Ухан ще започне пътнически полети от полунощ на 8 април, когато се очаква карантината да бъде премахната от града. Ухан беше първоначалният епицентър на огнището на коронавирус, което подтикна Пекин да наложи стриктно блокиране в района.


Оттогава броят на новите случаи на Covid-19 намалява значително в Хубей, като властите започнаха постепенно да облекчават ограниченията за пътуване и да подготвят градовете за възобновяване на нормалния живот.


Повече от 81 300 случая на Covid-19 са регистрирани в континентален Китай плюс смъртта на над 3200 души.

Станете почитател на Класа