Рейтингът на Путин се повиши

Всеруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) публикува данни за увеличаване на доверието и нивото на одобрение на президента Владимир Путин след обръщението му към гражданите в сряда във връзка с пандемията на коронавирус. Одобрениета за дейността на Владимир Путин в този ден се е увеличило седмица и възлиза на 63,5 на сто. Нивото на доверие също се е увеличило и и е 69 на сто, сочат данните на ВЦИОМ, съобщава ТАСС.

 

В обръщението си към руснаците Путин предложи редица икономически и социални мерки за смекчаване на последиците от пандемията на коронавирус за гражданите и бизнеса. Сред тях са болнични в размер на поне една минимална работна заплата на месец, замразяване на изплащането на потребителски и ипотечни заеми в случай на спад на индивидуалните доходи с повече от 30 на сто, както и изплащане на семействата, които имат право на майчинство през следващите три месеца, допълнително на 5000 рубли за всяко дете на възраст до три години включително.


Владимир Путин обяви също следващата седмица за неработна, но със заплата. "Всички структури за поддържане на живота", сред които болници, аптеки, магазини, банки, транспорт и правителствени институции на всички нива" ще продължат да работят.

Станете почитател на Класа