Спипаха милионер със 71 кг дрога, сега ще му стане много тежко

Печелещият милиони долари в рамките на една година състезател по американски футбол Грег Робинсън е заловен със 71 кг наркотик и сега го чака тежко наказание, информираха американските медии.

27-годишният играч на Кливланд Браунс е задържан заедно с бившия играч от НФЛ Куан Брей (26 г.). Чисто новият му джип „Шевролет Тахома“ е бил спрян за проверка от граничен патрул в 7:15 часа сутринта в понеделник.

Сигналът за нещо нередно е подаден от специално полицейско куче. При проверката са открити 71 кг марихуана, 23 стъклени буркани, машина за затваряне на буркани и електронна везна. Наркотикът е бил разпределен в черни торби. Специалната химическа проверка е потвърдила, че става дума за марихуана.

 

Ясно е, че трафикът на наркотика не е направен през границата с Мексико, въпреки че е открит от граничен патрул. Грег Робинсън и Куан Брей са пътували от Лос Анджелис за Луизиана, когато са били спрени за проверка и кучето е реагирало на нещо съмнително в багажника.

В джипа е имало и трети човек, който не е съпричастен към престъплението. Той е признал, че Робинсън и Брей се опитали да го накарат да поеме вината за собствеността на наркотика. Сега двамата футболисти са заплашени от 20 години затвор, ако бъде доказано, че са виновни.

Грег Робинсън получава по 6,4 милиона долара на година от Кливланд Браунс. С Куан Брей са бивши съотборници от университета „Обърн“. Самият Брей за няколко сезона играеше за Индианаполис Колтс от НФЛ, но не успя да се наложи.

Станете почитател на Класа