В турските мрежи обявиха война на Русия

След смъртта на турските военни в Идлиб в социалните мрежи и турските вестници започна истинска истерия. Най-буйните глави призовават към война с Русия и убийството на Асад. Какво се крие зад всички тези публикации и колко е опасно за Русия?

 

 

Възможно ли е сирийците и техните съюзници да извършат антитерористична операция срещу опасните въоръжени терористични групировки, въоръжени от турците в сирийската провинция Идлиб, където турските „наблюдатели“ така са се смесили с джихадистите, че ударите да попаднат само върху терористите?

Уви, не. Все нещо ще попадне и върху турската армия. Защото това е война.

И дори да не са насочени конкретно към турците, все ще се намерят бомби, снаряди и куршуми, които не винаги пристигат там, където трябва. Ако, разбира се, не започне конфликт на откритата граница между Сирия и Турция, което не може да бъде изключено, имайки предвид истерична реакция на Анкара и турската общественост.

Всъщност, очевидно ситуацията се приближава точно към това — към открита война между Сирия и Турция.

Тези печални събития предизвикват бурна реакция в Турция и объркват съвестта на онези руснаци, които искат да видят съюзници в лицето на турците, въпреки че нито една държава през последните години не се е държала по-нахално и безнаказано спрямо Русия от нея. Преценете сами. Потопеният кораб на Черноморския флот на Русия, уж случайно потопен и потънал. Свалянето на русия военен самолет. Зловещата смърт на неговия пилот. Хладнокръвото убийство на посланик Андрей Карлов.

Постоянните атаки на дронове от страна на турските подопечни в Идлиб към руската база Хмеймим, базата на страната, която спаси турския президент Реджеп Тайип Ердоган от преврат, организиран от Запада.

Вероятното турско участие в смъртта на четирима руски спецназовци в Идлиб наскоро….

А колко още събития със сигурност не знаем.

Руснаците са изключително изумени и възмутени от яростта на турските потребители в социалните мрежи срещу Русия и нейния сирийски съюзник във връзка със случайната смърт на турски военни в Идлиб. Не забравяйте, че Турция никой не я е канил там.

Дори няма значение дали това са истински хора или тролове, които се опитват да вкарат клин между Русия и Турция в интерес на САЩ.

Защото турският шовинистичен плебс с ислямистки характеристики и болна психика никога не е смятала Русия за приятел.

Надявам се Русия си вземе поука от това.

Всъщност, Русия до болка познава Турция.

Изчаква. Да, изчаква подходящия момент. Защото Русия не забравя мерзавците.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа