Градът домакин на Тръмп в Индия издигна 6-футова стена

Длъжностни лица в Ахмедабад, градът, който ще бъде домакин на посрещането на президента на САЩ Доналд Тръмп, когато пристигне в Индия, отхвърли твърденията, че стената, издигната набързо по пътя от летището, трябва да закрива бедните квартали.


След като Ню Делхи се готви да разгърне приветливо посрещане за Тръмп и съпругата му Мелания, когато те кацнат в Индия на 24 февруари, се появиха съобщения, че някои местни власти са взели решение да гарантират, че на делегацията на САЩ ще се осигури перфектна гледка по пътя в Ахмедабад, най-големият град и бивша столица на индийския щат Гуджарат.


Местни медии съобщават, че стена, висока шест фута, очертава пътя, който води от летището до моста Индира. Структурата, която е с дължина около половин километър, е изградена около историческата зона Сараниаваас, където живеят около 2500 души.


Фактът, че усилията за строителство изглеждат свързани с предстоящото посещение на Тръмп, предизвика обвинения, че служителите се опитват да прикрият мрачната реалност. Въпреки това, ръководителят на общинската корпорация „Ахмедабад", общинският комисар Виджай Нехра, отхвърли спекулациите, като заяви, че стената е заместител на съществуваща остаряла и вече негодна конструкция за разрушаване.


Той заяви, че височината на стената, посочена от шест фута в проекта е грешка. Грешката беше забелязана едва след като медиите осветиха проблема, каза той. „Ясно е, че височината на стената ще бъде четири фута ... ние инструктирахме височината да се поддържа на четири фута, така че гледката от пътя да не се възпрепятства".


Онези части на стената, които вече са били изградени на 6 фута, ще бъдат модифицирани според Нехра. „Вече са изградени няколко колони високи шест фута, които ще бъдат съкратени до четири фута."


Разположен в родния щат на премиера Гуджарат, Ахмедабад се превръща в център на празненствата, свързани с Тръмп в Индия. Очаква се премиерът на Индия Нарендра Моди и Тръмп да открият най-големия стадион за крикет в света, който ще се превърне в място за мащабното събитие „Кем Чхо Тръмп" („Как си, Тръмп") по модел на също мащабното „Хади, Моди!", което се проведе в Хюстън, Тексас. Септемврийската феерия привлече хиляди индийски американци и на нея присъства и самият Тръмп.

Станете почитател на Класа