Хю Грант: „Британия е свършена благодарение на Brexit“

Хю Грант не вижда надежда за родината си Великобритания вследствие на противоречивото решение за Brexit - и актьорът сега е разпъван в социалните мрежи заради апокалиптичното си отношение.


Грант, звезда от филми като „Американски мечти" и „Нотинг Хил", от доста време изразява недоволството си от решението на Британия през 2016 г. да напусне Европейския съюз, но в последно време изостри нещата в интервю.


Говорейки пред Асошиейтед прес за популяризирането на филма му „Господата", Грант беше попитан за Brexit и премиера Борис Джонсън, а актьорът изясни чувствата си съвсем ясно.


„Просто се чудя, как се чувстваш сега, когато всичко е решено? Насърчен ли си? ", попита интервюиращият. - Не, катастрофа е - отговори Грант. „Тоест няма ярка линия или хоризонт?" - Не, не - страната е свършена- каза Грант.


Грант, който е роден в Лондон, веднага си спечели много интензивни реакции с прогнозата за „свършената му страна", включително от британския журналист Пиърс Морган, който нарече актьора „отвратителен и арогантен".


Бившият служител на Белия дом Себастион Горка направи нещата още по-остри, като попита дали Грант някога е бил "политически експерт" и извади на бял свят скандалния арест на актьора от 1995 г. в Лос Анджелис, когато е бил хванат от полицията със секс-работничка.


Журналистът Даун Нийсъм направо предложи Грант незабавно да се махне в Канада.


През декември Грант активно води кампания за няколко леви кандидати на общите избори във Великобритания. И четиримата кандидати, които той одобри, се провалиха.

Станете почитател на Класа