Белият дом опроверга претенциите, че „Принц Чарлз отбягва Пенс“

Видеоклип, показващ, че принцът на Обединеното кралство, изглежда се отклонява от ръкостискане с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, не разказва цялата история, настоява Белият дом, твърдейки, че двамата мъже са се поздравили горещо по-рано.


Изглежда, че принц Чарлз подминава Пенс, докато се ръкува с редица международни лидери и VIP-персони на Световния форум за холокоста в Йерусалим, като вместо това хвърля на американеца кратък поглед и продължава да поздрави израелския премиер Бенямин Нетаняху. Британският бъдещ крал изглежда мърмори нещо под носа си, докато очевидно избягва да се доближава до Пенс.


Персоналът на вицепрезидента влезе незабавно в режим на контролиране на щетите, настоявайки, че видеото е точно обратното на това, което изглежда. Прес-секретарката Кейти Уолдман пусна друг клип, за да покаже Пенс и Чарлз зад кулисите на събитието, на който изглежда, че говорят оживено - въпреки че видеото няма звук и Чарлз също не стиска ръката на Пенс в този клип. Тя също туитна снимка, на която Чарлз жестикулира към вицепрезидента, на която Пенс - но не Чарлз - се усмихва.


Бързата реакция от страна на служителите на Пенс може да се окаже усилие да се предотврати международен инцидент, тъй като случката разпали темпераментите в целия политически спектър. Привържениците на Тръмп бързо укориха принца, докато анти-тръмпският контингент също бързо започна да възхвалява добродетелите на кралското семейство.

Станете почитател на Класа