Императорът на Изтока в Йерусалим: «Възхищаваме се на Путин»

 

«Ние с вас можем да сме доволни, можем да се гордеем с посещението на Путин в Йерусалим. Беше трудна задача, но напълно се реализира. Руският президент направи огромно впечатление. Възхищаваме му се», заяви пресаташето на израелския президент.

 

 

 

 

Гъвкав, грациозен, без простотията на Елцин и лицемерието на Горбачов, без нелепото «мъжество»  на Хрушчов, способен да се справи с всяко предизвикателство, дори и с най-внезапното — и да не забравя това, което иска да каже и направи. А много капани му бяха спретнати…

Той пропусна покрай ушите си и изобщо не реагира на речта на израелския президент Ривлин, който каза, че антиизраелството е истински антисемитизъм, който трябва да бъде смачкан. Нито на думите на премиера Нетаняху, който призова да обичаме и да се прекланяме пред еврейската държава.

Направо от форума Путин отиде при палестинците във Витлеем, където руснаците реконструират улица „Звезда“, за да се срещне с палестинското ръководство и палестинския патриарх.

Т.е., не се поддаде на внушенията на израелците, които искаха напълно да маргинализират коренните жители на Светата земя.

Той не забрави защо е дошъл на форума, където полски, литовски и украински президенти блеснаха с отсъствието си. В речта си на форума сред крале и президенти императорът на Изтока заклейми най-тежко поляците, бандеровците и латвийските националисти, участвали в убийството на евреи. Той припомни огромната жертва, която направиха съветските хора — точно това каза. Сега враговете на СССР могат да се гръмнат собственоръчно.

Той призова лидерите на постоянните членки на Съвета за сигурност да се срещнат тази година и да обсъдят архитектурата на света. На 9 май Путин не ги покани директно в Москва, но такава покана звучеше фактически от речта му.

Той не забрави и за родния си Ленинград — откри паметник на жертвите на блокадата. Евреите го бяха нарекли «паметник на загиналите при блокадата евреи». Това, разбира се, е позор — евреите в Ленинград живееха и умираха заедно с другите съветски хора, подобна изкривяване на истината ни възмущава. Но какво можем да направим, не сме очаквали нищо друго от управляващите израелски евреи.

Израел се бе подготвил сериозно за посещението на Путин.

 

 

 

 

 

Израелците бяха подготвили цял списък — да върнат руските имоти в Йерусалим, които те държат дълги години, като в плен. Да отворят пътя към Горненския манастир. Да не прекарват трамвая през манастира. Да престанат да спират руските туристи на летището. Тоест да се държат човешки.

Разбира се, че израелските управляващи отново искаха да се изхитрят. Но Путин реагира така, както сме очаквали.

На всички запитвания и капани руският президент отговоряше на израелски: «Ие беседер». Тоест всичко ще е наред. Той си знаеше как ще постъпи.

А речта на Путин беше отлични, без излишен патос, конкретна.

Можем да сме доволни!

Путин: «Червената армия не само освободи Освиенцим, но и даде решаващ принос за победата над нацизма. Нашият народ пострада много от нацизма. 40 процента от убитите от нацистите евреи са евреи от Съветския съюз. Следователно Холокостът е нашата обща трагедия».

Героичният и легендарен Съветски съюз бе защитен достойно от Путин!

Слава на СССР — освободителят от нацизма!

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа