Соросоидите се съюзяват с МСМ за да изгонят климатичните скептици от YouTube

Левичарската нестопанска група Avaaz публикува на 16 януари доклад, който твърди, че YouTube печели, като излъчва дезинформация на милиони хора и дава на видеоклиповете с отрицание на климатичните промени твърде голяма известност. Докладът е неприкрита кампания за сплашване, тъй като в него не само са изброени основните рекламодатели, които пускат реклами на тези видеоклипове, но изрично ги призовава те да оказват натиск върху платформата като средство на прекратяване на така наречената от тях дезинформация.

 

Въпреки че разкритията бяха публикувани едва вчера, много мейнстрийм сайтове като Vice, Time, Gizmodo, The Verge и безброй други новинарски субекти поискаха YouTube да накаже тези, които не спазват „правилната" идеологическа линия. Целта е те да се демонизират и цензурират такива хора, тъй по този начин те ще бъдат по-малко склонни да работят върху съдържание, от което няма да могат да се възползват.


Нел Гийнбърг, директор на кампанията в Avaaz, твърди, че докладът не е за премахване на съдържание, но това е в противоречие с посланията на доклада. Има ясен опит да се скрие съдържание, тъй като докладът поставя под въпрос популяризирането на подобни видеоклипове в полето „следващо" на сайта. Към този момент това е семантика, но скриването на видеоклипове би навредило на създателите и би ги разубедило дори да се опитват да споделят мислите си. Това е индиректен начин за премахване на „неправилното мислене".


YouTube вече постави под въпрос методологията на доклада, но, имайки предвид, че МСМ (мейнстрийм медиите ) и мощните активистки групи се целят в рекламодатели като Nintendo, Red Bull, Uber и Warner Bros, сигурно е да се предположи, че платформата-гигант ще се предаде пред техните изисквания, ако основата й бъде засегната.


Samsung вече се е свързал с компанията, за да „разреши текущия проблем и да предотврати бъдещото повторение", така че вероятно е възможен нов апокалипсис.


Съгласието на МСМ с всичко това говори много, тъй като много уебсайтове не са в състояние да накарат платформата да ограничава съдържанието, което смятат за невярно. От реакцията на децата от училището в Ковингтън, до безбройните истории за Тръмп и Русия, които не стигнаха до никъде и се разпаднаха, най-нахалните доставчици на буквални фалшиви новини са именно МСМ.


Множество източници свързват Джордж Сорос и неговите пълномощници с нестопанската група Avaaz. И независимо дали ролята му е незначителна или не, тази ситуация повдига въпроси защо някой, трябва да има силата да диктува какво могат да създават другите.


Независимо от личните ви възгледи по въпроса, не може да се отрече, че са отправяни смели твърдения за климата, които по-късно са бивали опровергани. Съдържанието, което се намира от всяка страна на дебата, би трябвало да съществува свободно. Ако създател прави видеоклипове, които хората гледат, неговата упорита работа не трябва да се хвърля в кошчето, просто защото една активистка група, свързана с един от най-богатите хора в света, казва така.


Не е ролята на милиардерите и техните проекти за домашни любимци да си играят със света на детегледачка.

Станете почитател на Класа