Президентът на Сърбия: Ако Путин беше на власт през 1999, никой нямаше да ни бомбардира

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е изключително доволен от преговорите, които води днес в Сочи и благодари лично на Владимир Путин.

„Ние в Сърбия ценим Путин повече от всички други руски управляващи. Ако той беше на власт през 1999-а, никой нямаше да ни бомбардира“, коментира Вучич на съвместна пресконференция с руския си колега.

От своя страна Владимир Путин категорично подчерта, че руската позиция по въпроса за Косово не се е променила. Той каза също, че до седмици ще бъде готова сръбската част от трасето на газопровода „Турски поток“. Руският президент увери, че сътрудничеството в Сърбия ще продължи и във военната сфера.

Вучич сподели задоволството си от полученото уверение, че Русия и „Газпром“ са изразили готовност да доставят допълнителни количества газ за Сърбия по всяко време, независимо от изхода на преговорите им с Украйна.

„Сърбия е на европейски път, но няма да прекъснем връзката си Русия. Нещо повече, няма да позволим някой да ни се меси по този въпрос“, каза още президентът на Сърбия.

Станете почитател на Класа