Новите тестета карти на американската армия - декорирани с руски, китайски и ирански оръжия

Руската система за противовъздушна отбрана С-400 - тази, която предизвиква заплахите на САЩ за санкции за нациите, които решат да я купят - всъщност може да помогне на американски войник да спечели битка ... в играта на карти.

 

С-400 [или SA-21 Growler в номенклатурата на НАТО], в новата линия от карти за американската армия е жокер, всемогъща карта с много лица, способна да изгори врага.


Вторият жокер в тематичното тесте за Русия е тактическата ракетна система "Искандер" [Stone SS-26 в номенклатурата на НАТО] със своята ракета 9M729, използвана от Вашингтон като претекст за прекратяване на Договора за INF, въпреки уверенията на Русия, че не е нарушила споразумението.


Играенето на карти исторически е популярно сред американските войски, особено в мисии с ограничен достъп до устройства или интернет връзка. Така че, за да се даде на войниците някаква игрова възможност и да ги предпазят от скука, темите на тестетата са включили оръжия освен от Русия, също от Иран и Китай.


Трите държави бяха определени като потенциални заплахи от Пентагона. И това води до втората мисия на картите - да се помогне на американските войници да идентифицират оръжията и превозните средства на противниците.


Картите са толкова търсени, че повече от 70 000 тестета са били разпределени между американските войници откакто са отпечатани първите това лято, се казва в изявление на американската армия тази седмица. Първоначалният тираж от 9 800 тестета карти с участието на китайски превозни средства и оръжия бе изчерпан напълно за три седмици. Фред Батчелор, директор в разузнавателния клон на американската армия за обучение, казва, че това е било моментът, в който картите спечелиха славата си: „Точно тогава мисля, че картите просто станаха вирусни."


Батчелор посочва, че не се изисква разрешение за сигурност, за да играете на пасианс или покер с тези карти: „Нещото, което е страхотно за тези карти, е, че всеки може да ги има. Не е нужно да имате разрешение за достъп, не е нужно да бъдете назначени в специално звено. Всеки има достъп до тези карти и мисля, че това е, което наистина ги продаде. "


Не за първи път американската армия използва стратегия на образователни игри за своите войници. През 2003 г. коалиционните сили в Ирак отпечатаха тестета, за да покажат "55-те най-търсени иракски служители ". Садам Хюсеин бе поставен върху асо пика.

Станете почитател на Класа