Без привилегии за българите след „Брекзит”

Управляващата във Великобритания Консервативна партия обяви днес, че ще третира гражданите на Европейския съюз по същия начин, както имигрантите от останалите страни в света.

Това ще стане, ако консерваторите спечелят парламентарните избори в страната на 12 декември и след като изтече договореният с Брюксел срок до януари 2021 г.за свободно движение на хора.

„Напускайки ЕС, ние получаваме нова възможност за честно отношение и за да гарантираме, че всички, които пристигат тук, ще бъдат третирани еднакво. В нашата имиграционна система всички ще се подчиняват на еднакви правила”, заяви британският премиер Борис Джонсън.

„Не е редно хора от България и Словения да идват в Обединеното кралство без никакви ограничения и автоматично да получават права, каквито дошлите от Бангладеш или Сингапур нямат”, коментира пък министърът за „Брекзит” Майкъл Гоув в „Дейли мейл”.

Консерваторите на Борис Джонсън планират въвеждането на нова имиграционна система от 2021 г., при която всички чужденци се оценяват чрез точкова система за виза. За достъп до британското здравеопазване имигрантите пък ще плащат такса от 625 паунда или здравна застраховка.

Излагайки подробности за имиграционната си политика след „Брекзит”, консерваторитео бявиха, че гражданите на страните от ЕС ще трябва да изчакват, както и всички останали, 5 години, преди да получат достъп до социални помощи, и ще трябва да плащат допълнителна такса, за да получат достъп до британската национална здравна система.

Станете почитател на Класа