Израел ликвидира висш командир на ислямския джихад

Израелските военни убиха висш командир на Ислямския джихад, палестинска въоръжена група, базирана в ивицата Газа, обвинена в извършване на терористични нападения над Израел.

 

Тел Авив съобщи, че командирът Абу Ал-Ата, е бил убит при въздушен удар по жилищна сграда в квартал Шеджая на Газа късно в понеделник. Ударът е убил поне още една жена и ранил други двама души, предаде Ройтерс.


„Абу Ал-Ата беше отговорен за по-голямата част от дейността на палестинския ислямски джихад в ивицата Газа и беше цъкаща бомба", се казва в изявление на IDF, добавяйки, че „Ал-Ата е имал непосредствени планове да започне няколко терористични атаки чрез различни средства. "


Въоръжените групировки в Газа реагираха с ракетен огън по Израел скоро след операцията и макар досега да не са съобщени жертви от ударите, израелската полиция заяви, че е затворила пътища близо до фактическата граница с Газа като предпазна мярка.


Ислямският джихад отговори на новината в изявление, потвърждаващо съдбата на Ал-Ата, приветства командира, умрял по време на "героични действия на джихадистите", и предупреди, че "неизбежното отмъщение ще разтърси ционистката общност".

Станете почитател на Класа