Най-богатият в Европа спечели 5 милиарда долара само за три дни

Богатството на президента и изпълнителния директор на групата LVMH, Бернар Арно, се увеличи с 5 милиарда долара само за три дни. Увеличението утвърждава отново магната като един от тримата най-богати мъже в света и най-богатият в Европа, съобщава Forbes, позовавайки се на изявление на компанията.


Продажбите на най-важната в световен мащаб луксозна къща нараснаха със 17% за едно тримесечие. LVMH обяви, че значително увеличение на продажбите е очевидно дори в Азия, въпреки масовите протести в Хонконг, чиято територия представлява между 5% и 10% от годишните глобални продажби на луксозни стоки, според анализатори от Bernstein Research.


Когато пазарът затвори в сряда, цената на акциите му нарасна с 5,6%, увеличавайки до 99,2 милиарда долара богатството на Арно, следващ Бил Гейтс, със 105,1 милиарда, и Джеф Безос, който оглавява списъка със собствен капитал от 107.5 милиарда долара.


Конгломератът LVMH обхваща 75 марки от най-високо ниво като Christian Dior, Louis Vuitton, Veuve Clicquot и Sephora, сред други известни компании за мода, спиртни напитки, вино, парфюми, козметика, часовници и бижута.


Компанията заяви, че сегментът й за грим се разраства бързо в Китай и отвори първия си магазин Sephora в Хонконг миналия месец. Ръстът в Япония се съсредоточава върху по-големите продажби на вино и шампанско и като цяло най-големите промени са на пазара на модни и кожени изделия.

Станете почитател на Класа