Зловещата шега, която вече блокира WhatsApp на хиляди хора

През последните дни редица потребители на WhatsApp започнаха опасна шега на тази платформа: смяна на името на някоя група с „детска порнография".


Алгоритъмът на тази услуга за незабавни съобщения открива това и автоматично блокира акаунтите на всички участници във въпросното групово съобщение.


Американските медии уточняват, че целта на тези потребители е да тестват алгоритъма WhatsApp, базиран на изкуствен интелект, за да докажат, че неговите стандарти за нулева толерантност са спазени, във връзка с тези видове проблеми.


Тъй като всички съобщения в това приложение са криптирани, което означава, че не може да се получи достъп до тях, системата анализира имена и икони на групи, за да направи извод, дали потребителите на чата извършват някакво престъпление в него.


Някои засегнати потребители разказаха за проблема в Twitter и помолиха компанията, която принадлежи на Facebook, да възстанови спрените им акаунти.


Досега базираната в Калифорния компания - която блокира 250 000 души всеки месец за нарушаване на правилата й - вече активира акаунта на някои потребители, засегнати от тази шега.

Станете почитател на Класа