Папа Франциск невнимателно пусна съобщение за подкрепа на „Светиите“ (от американския футбол

След канонизирането на пет нови светци, тази неделя сутрин папа Франциск отбеляза събитието на своя акаунт в Twitter с послание за възхвала на английски. Хаштагът на посланието обаче накара мнозина да повярват, че понтификът възвеличава друг различен вид Светии.


Поради етикета #Saints, хиляди интернет потребители приеха туита на папата като открита подкрепа за „Светиите от Ню Орлиънс", футболен отбор от NFL, американската лига за този спорт.


"Днес благодарим на Господа за новите ни # Светии. Те вървяха с вяра и сега честваме на тяхното канонизиране", туитира понтификът, без да предполага, че хаштагът ще привлече феновете на спортния отбор от Луизиана.


„Уау! Благословени ли сме сега или какво?", попита Алекс Анзалоне, играч на „Светиите" в Twitter.


„Уважаеми, който и да е писал това във Ватиканските комуникации, налага се да проверявате хаштаговете, преди да ги публикувате", заяви един свещеник с над 50 000 последователи в Twitter.


Новите светии, за които всъщност говори папа Франциск, са Джон Хенри Нюман (1801-1890), Джузепина Ванини (1859-1911), Мария Тереза Чирамил Манкидиян (1876-1926), Дулсе Лопес Понтес (1914-1992) и Маргарита Бейс (1815-1879).

Станете почитател на Класа