Хавайско семейство с рекорд на Гинес за най-тежко авокадо в света

Рядък рекорд на Гинес бе поставен от семейство от Хавай (САЩ), което успя да култивира най-тежкото авокадо в света.

 

Плодът, който израсна във фермата на Марк, Джулиана и техния син Лоихи Покини на остров Мауи, през декември миналата година достигна тегло от 2,54 килограма. Семейството веднага поиска признаване в световен мащаб, но едва тази седмица получиха сертификат, потвърждаващ рекорда.


Покини каза пред местните медии, че преди повече от 10 години, когато се е родил синът им, са засадили дървото авокадо, което редовно дава страхотни плодове.


Още в началото на миналата година те се опитаха да регистрират същия рекорд, без да го постигнат, тъй като представените доказателства не отговаряли на изискванията на организацията. Изискванията на Гинес включват присъствието на градинар и потвърждението на двама свидетели, в допълнение към подходяща документация и снимки.


Джулиан добави, че огромният плод е послужил за направата на "купчина гуакамоле", която била споделена от семейството с приятели.


Средното тегло на плода на авокадо е 170 грама, според служителите на Гинес, въпреки че някои сортове лесно надвишават един килограм и достигат дори два.

Станете почитател на Класа