Ще има ли достатъчно тоалетна хартия след Брекзит?

Британски депутати поискаха от правителството да предостави гаранции, че няма да бъдат прекъснати доставките на тоалетна хартия в случай на Брекзит без сделка, информира АФП.

Страната се насочва към Брекзит на 31 октомври. ЕС и Лондон имат три седмици да избегнат Брекзит без споразумение.

Опасявайки се от спиране на вноса на тоалетна хартия за Великобритания, депутатът Джонатан Едуардс попита министри за какъв период от време ще стигнат запасите от тоалетна хартия, ако няма споразумение с Брюксел.

 

 

“Правителството предпочита да напуснем ЕС на 31 октомври със споразумение”, отговори министър Саймън Харт. “Ако това не е възможно, ние ще трябва да напуснем без споразумение”, добави той. Харт обясни, че приоритет на правителството ще е потокът от стоки, за да се минимизират рисковете.

След това Едуардс, уелски националист, разкъса Харт.

Паднахме до абсурдно ниво – британското правителство дори вече не може да гарантира дали ще имаме необходимите доставки на тоалетна хартия в случай на Брекзит без споразумение. Вече беше заявено, че има желание икономиката да бъде изхвърлена в тоалетната, но сега ние нямаме и тоалетна хартия за избърсване след това, гневен Едуардс и добави, че това показва колко сериозно ще навреди на Великобритания в случай на Брекзит без споразумение, дори и когато стане въпрос и за основни продукти.

 

Новини Лондон

 

Станете почитател на Класа