Премиерът на Пакистан обеща „да даде урок на Индия“ на фона на спора за Кашмир

Премиерът на Пакистан, Имран Хан, заяви по време на посещение в Музафарабад, столицата на Кашмир, администрирана от Пакистан, че армията на неговата страна се готви да отговори на потенциална индийска агресия в региона.


"Пакистанската армия има солидна информация, че Индия планира да направи нещо в пакистански Кашмир. Те са готови и ще дадат солиден отговор. Решихме, че ако Индия извърши някакво нарушение, ще се борим до края", предупреди политикът. „Дойде време да им дадем урок", подчерта той.


Във вторник Пакистан поиска да се свика спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с решението на Индия да оттегли специалния си статут на щатите Джаму и Кашмир.


Миналата седмица Исламабад обяви намаляване на железопътните комуникации с Индия и затвори един от нейните въздушни коридори, използвани за търговски полети от тази страна.


Пакистан реагира по този начин на решението на Индия да отмени член 370 от Конституцията, който предоставя специален статут на Джаму и Кашмир, частта, администрирана от Ню Делхи в този оспорван хималайски регион с преобладаващо мюсюлманско население.

Станете почитател на Класа