Тежащ 175 килограма отслабна благодарение на Великата китайска стена

Мъж от британския град Шефилд, който страдаше от затлъстяване, свали от теглото си около 100 килограма след унизително преживяване, което е претърпял по време на пътуване до Китай.


42-годишният Бен Мъскрофт тежал 175 килограма, когато заминал за азиатската страна, за да посети брат си през 2012 г. За съжаление пътуването било от самото начало неприятно и неудобно за него. Още в самолета той трябвало да поиска удължаване на предпазния колан поради обема на корема си. А в Китай хората постоянно го заглеждали на улицата заради неговия размер. Това, от което най-много го заболяло е, че той не могъл да опознае Великата китайска стена, тъй като физическото му състояние му попречило да пътува.


"Не бях в състояние да ходя, за което наистина съжалявам", каза той в интервю.


Британецът признава, че проблемът му с теглото е започнал още от дете поради лошите му хранителни навици, съчетани с нездравословен начин на живот. Според него преди трансформацията му и само на 27 години животът му бил труден, тъй като той не можел да ходи повече от пет минути подред и не можел да се върти в леглото.


И накрая, мъчителното пътуване до Китай го накарало да вземе решение да отслабне. За да направи това, той се присъединил към организация, специализирана в програми за контрол на теглото, в която участвали баща му и сестра му. Там той също срещнал Карън Паркър, сегашната му партньорка.


Сега Бен се храни правилно, практикува йога, бяга и вдига тежести три пъти седмично. Освен това той казва, че си е възвърнал увереността и се чувства готов да се върне в Китай догодина с приятелката си и отново да се изправи пред Великата стена.


"Сега знам, че мога да постигна всичко, което поискам", заключава той.

Станете почитател на Класа