Джефри Епщайн е открит мъртъв в килията си, след "явно самоубийство"

Милиардерът Джефри Епщайн, 66-годишен, бе намерен мъртъв в килията си тази събота и очевидно се е самоубил, съобщават местните медии, цитирайки полицейски източници.


Служители, запознати с въпроса, казаха пред NBC News, че магнатът се е обесил в килията си. Федералните власти потвърдиха, че ФБР разследва "явното самоубийство на Епщайн".


Преди това Епщайн беше преместен в отдел за наблюдение на самоубийствата, след като бе открит в безсъзнание в килията си с петна на врата на 23 юли, седмица след отхвърлянето на искането му за гаранция.


Милиардерът беше арестуван на 6 юли, повече от 10 години, след като предишно разследване приключи със споразумение за освобождаване от санкция. Прокуратурата твърди, че полицията иззела като доказателство снимки на голи непълнолетни от дома на магната. Пред съда заподозреният отрече твърденията за трафик на деца и сексуална конспирация.


Както е подробно описано в обвиненията, за които той можеше да бъде осъден на 45 години затвор, Епщайн е канил непълнолетни на възраст между 13 и 16 години под предлог, че ще правят масажи; плащал им от 200 до 300 долара в брой и ги насилвал сексуално.


Полицията изчислява, че общият брой на жертвите възлиза на 38 млади хора, но Miami Herald смята, че цифрата е около 80. Милиардерът е имал няколко служители и сътрудници, които намирали кандидатите, някои от които също станали вербовчици на кандидати.


Според съдебните документи, разкрити един ден преди смъртта му, една от предполагаемите сексуални робини е свидетелствала, че когато е била непълнолетна, й е било наредено да има отношения с известни американски политици, с принц Андрю на Йорк (обвиняван преди това), "друг принц" , „чужд президент", „известен премиер" и „собственик на голяма верига хотели във Франция", на които не си спомня имената.

Станете почитател на Класа